T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / HAVRAN - ÖMER ÇAVUŞ ANAOKULU

Yaz Okulu ve Telafide Ben de Varım Programı Hakkında

T.C.
HAVRAN KAYMAKAMLIĞI
İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü
Ömer Çavuş Anaokulu

 


İlgi:          a) 26.07.2014 tarih ve 29072 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
              

     İlgi (a) Yönetmeliğin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ile aynı Yönetmeliğin 82'nci maddesi hükümleri doğrultusunda okul öncesi eğitimde yaz eğitimleri yapılmakta olup  okul öncesi eğitimde yaz eğitimleri, çocuk kulüpleri ve Telafide Ben de Varım Programı kapsamındaki eğitim faaliyetleri Temmuz ve Ağustos aylarında okulumuzda gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda;
    1. İlgi (a) Yönetmelik gereği, Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış olan çocukların hazırbulunuşluk düzeyini artırmak ve onların ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlayabilmek amacıyla yaz aylarında da eğitim yapılabilmektedir.  
    2. Covid-19 salgınının olumsuz etkisi nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitime yüz yüze veya uzaktan devam etmiş çocuklar da yaz eğitimlerine devam edebilecektir.
    3. Yaz aylarında, çocukların öncelikli ihtiyaçları dikkate alınarak okul öncesi eğitim programı doğrultusunda hızlandırılmış eğitim yapılmaktadır. Çocukların eğitimlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla yaz aylarında, ilgi (a) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati ve her etkinlik saati 50 dakika olacak şekilde eğitim yapılacaktır. 



Değerli Velilerimiz

Okulumuzda Temmuz ve Ağustos aylarında Yaz Okulu ve Telafide Ben de Varım Programı kapsamında eğitim faaliyetleri yeterli başvuru olması durumunda gerçekleştirilecektir.

Yaz Okulu ve Telafide Ben de Varım Programı kapsamında gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerine başvurular okul idaresince alınacaktır.

Başvuru Son Tarih: 02.07.2021

Okul İrtibat: 0266 432 3262

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2021 - Güncelleme: 28.06.2021 14:28 - Görüntülenme: 378
  Beğen | 0  kişi beğendi