Ock

Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında okulumuzda yaptığımız etkinliklerden kareler.

Ock

“Dönem Sonu Faaliyet Haftası” kapsamında okulumuzda gerçekleştirdiğimiz seramik atölyesi faaliyetimizden kareler 🪴

Ock

Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin AYDEMİR okulumuzu ziyaret etti. Kaymakamımız tüm sınıfları ziyaret ederek çocuklarla sohbet ettikten sonra Okul Müdürümüz Murat ALGAN'dan eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kas

Çocuklar okula daha istekli nasıl gelirler? Daha mutlu olmaları için neler yapmalıyız? Bu sorulara yanıt ararken;  onların ihtiyaçlarını da gözönüne alarak eğitim ortamlarının kalitesini artırmaya ve daha etkili bir eğitim ortamı sunmaya yönelik çalışmalara uzun bir süredir yer veriyorduk. Nihayet bu sene okul bahçemiz ile ilgili yenileme çalışmalarını da gerçekleştirmiş olduk. Çok da güzel oldu. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkürler.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Temsili Makam Devri Etkinliğinde öğrencimiz Doğa ŞEKER Havran Kaymakamlığı koltuğuna oturdu. Makama oturan öğrencimiz tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin AYDEMİR ve Okul Müdürümüz Murat ALGAN da öğrencimizin ailesine eşlik ettiler. Ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirilirken Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN, öğrencimize hediyelerini takdim ederek teşekkür etti.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılında; çalışan anne babaların çocukları için tam gün eğitim hizmetini karşılamak üzere eğitim/ders saatleri dışında; çocuklarda güven, sorumluluk duygusu ile mevcut ilgi alanlarını geliştirmeye ve yeni ilgi alanları oluşturmaya, beceriler kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin yapılması amacıyla istekli velilerin çocukları için okulumuzda çocuk kulübü açılması planlanmaktadır. Başvurular, 01 Temmuz 2022 tarihi itibariyle alınacak olup ayrıntılı bilgi için okulumuza müracaat ediniz.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Seda TOPLAR, Esin YAKIŞIK ve Ferda AKCİL'in dahil olduğu "Kitap Bahçesi" proje ekibi, Orff Schulwerk alanında eğitimcilik yapan Onur EROL ile çevirimiçi keyifli ve öğretici bir söyleşi gerçekleştirdi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz, Avrupa Okul Ağı'nın (Europen Schoolnet) geniş kapsamlı projelerinden biri olan "eSafety Label" (Güvenli İnternet Etiketi) almaya hak kazanmıştır.

Öğretim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevirimiçi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan eSafety Label, değerlendirme puanına göre Demir/Etiket Yok, Bronz Etiket, Gümüş Etiket, Altın etiket olarak kategorilendirilmiştir.

18 ay süreyle Bronz Etiket alan okulumuz, eylem planını hayata geçirerek e-güvenlik ile ilgili politika üreterek uygulayacaktır. Bu sayede okulumuz çevirimiçi güvenliği değerlendirme, iyileştirme ve güçlendirme konusundaki uygulamalarda ulusal ve uluslararası standartları gözden geçirebilecektir.

Seçerek Okuyorum E-twinning projesi

Haz

Gülen Yüzler ve Şeker Portakalları sınıflarımızda uygulanan proje ile çocuklarımız seçtikleri mevsim çiçeği hakkında araştırma yaptılar ve aileleri ile beraber saksı tasarımı yaptılar. sonrasında ise arkadaşlarına çiçeklerini tanıttılar. bu proje ile çocuklarımız yaptıkları sunumlarla özgüvenlerini desteklerken yaşadıkları çevrenin güzelleştirilmesinde sorumluluk almai çevre bilinci, aldığı sorumluluğu yerine getirme gibi farklı kazanımlara ulaşmak hedeflenmiştir.

May

Şeker Portakalları ve Gülen Yüzler sınıflarımızda uygulanan "ailemle okuyorum" e-twinning projesi ile öğrencilerimiz her gün farklı bir nitelikli çocuk kitabı ile tanıştı.

Proje başlangıcında aileleri ile birlikte hazırlamış oldukları kitap çantalarını her gün farklı bir kitap ile eve götürüp akşam ailesi ile birlikte kitap okuyan çocuklarımız sorumluluk almanın yanı sıra aileleri ile kaliteli zaman da geçirmiş oldu.

Kitap okuma alışkanlığına erken yaşta başlamak, her gün yeni bir kitapla hayal güçlerini beslemek, dil gelişimlerini desteklemek kitap sevgisi ve sorumluluk aşılamak gibi pek çok kazanımı bulunan projeye velilerimiz de aktif ve istekli katılım göstermişlerdir.